Ճիշտ սնվելը առողջության գրավականն է

Աննա Անտոնյան Հունվար 18, 2021

Ձուն հանդիսանում է վիտամինների եւ հանքային նյութերի աղբյուր, և հանդիսանում է
սպիտակուցի հարուստ աղբյուր:

Դիետելոգները խորհուրդ են տալիս ուտել օրական երեք ձու, հավասարակշռված սննդդակարգ
ունենալու համար:

Հավանաբար լսել եք, որ դեղնուցը պարունակում է մեծ քանակությամբ խոլեստերին, սակայն
ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ խոլեստերինը, որը պարունակվում է ձվի դեղնուցում,
բացասական հետեւանքներ չի ունենում օրգանիզմի համար:

Խոլեստերինը իրականում կառուցվածքային մոլեկուլ է, որը հանդիսանում է բջջային թաղանթի
կարեւոր մաս եւ պատասխանատու է տեստոստերոնի, էստրոգենի եւ կորտիզոլի արտադրության
համար, որը պաշտպանում է ողջ օրգանիզմի նորմալ գործունեությունը:

Ձվերը պարունակում են մեծ քանակությամբ HDL՝ լավ խոլեստերին, որը պաշտպանում է
սիրտանոթային համակարգը:

Ձվի օգտագործումը փաստացիորեն նվազեցնում է անառողջ մթերքների անբարենպաստ
ազդեցությունը:

  • Մեկ ձուն պարունակում է
  • Կալորիաներ `77
  • Սպիտակուց `6 գ
  • Առողջ ճարպեր. 5 գ
  • Վիտամին B2, օրական նորմայի 15% -ը
  • Վիտամին B12, օրական նորմայի 9% -ը
  • Վիտամին B5, օրական նորմայի 7% -ը
  • Վիտամին A, օրական նորմայի 6% -ը
  • Selenium, օրական նորմայի 22%-ը
  • Ֆոսֆոր, օրական նորմայի 9% -ը
  • Ֆոլաթթու, օրական նորմայի 5% -ը
  • Նաև կալցիում, ցինկ, վիտամին K, E, D եւ B6

Կիսվել