Ձուն հանդիսանում է վիտամինների եւ հանքային նյութերի աղբյուր, և հանդիսանում է
սպիտակուցի հարուստ աղբյուր:
Դիետելոգները խորհուրդ են տալիս ուտել օրական երեք ձու, հավասարակշռված սննդդակարգ
ունենալու համար:
Հավանաբար լսել եք, որ դեղնուցը պարունակում է մեծ քանակությամբ խոլեստերին, սակայն
ուսումնասիրությունները ցույց են տվել, որ խոլեստերինը, որը պարունակվում է ձվի դեղնուցում,
բացասական հետեւանքներ չի ունենում օրգանիզմի համար:
Խոլեստերինը իրականում կառուցվածքային մոլեկուլ է, որը հանդիսանում է բջջային թաղանթի
կարեւոր մաս եւ պատասխանատու է տեստոստերոնի, էստրոգենի եւ կորտիզոլի արտադրության
համար, որը պաշտպանում է ողջ օրգանիզմի նորմալ գործունեությունը:
Ձվերը պարունակում են մեծ քանակությամբ HDL՝ լավ խոլեստերին, որը պաշտպանում է
սիրտանոթային համակարգը:
Ձվի օգտագործումը փաստացիորեն նվազեցնում է անառողջ մթերքների անբարենպաստ
ազդեցությունը: